Opgave TENNIS voorjaarscompetitie 2024

15 oktober 2023


Je kunt je weer inschrijven voor de VOORJAAR competitie, de speeldata zijn inmiddels weer bekend. Mogelijk dat er nog wat veranderingen komen ten opzichte van afgelopen jaar, maar daarover volgt bericht via de site. Er worden dit jaar geen competitie trainingen aangeboden. In plaats hiervan wordt iets anders voor de teams georganiseerd, meer info volgt later.

Opgave kan als team maar ook los, dan vindt de TC in overleg met je een geschikt team! Er is ook een speciale competitie voor beginnende spelers, superleuk en laagdrempelig en je leert er heel veel van. Deadline voor inschrijving is 1 januari! Jeugd teams worden apart opgegeven via de Jeugdcommissie en Marten.

De competitie begint op 5 april. 

Je kunt je als team, maar ook individueel opgeven via deze LINK.

Vrijdag avond competitie

De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor kan het voor verenigingen lastig zijn om als gevolg van een beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. Vorig jaar deden we onderzoek naar mogelijke oplossingen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' worden gespeeld. 

Wat houdt  'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april.
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, de overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

8&9 Beginners comopetitie

Voor beginnende tennissers wordt een 8&9 competitie aangeboden. Erg leuk en laagdrempelig. Geef in het formulier aan als je hieraan mee wil doen, dan helpen we je om een team te vinden/creeëren. 

Nieuwscategorieën Tennis