Competitie aanvoerders info

Voorbereiding

Op het moment dat de indeling van de competitie bekend is, is het aan de aanvoerder om een schema op te stellen. Houd hierbij rekening met wie er speelt, rijdt, de hapjes verzorgd. Houd ook rekening met de reistijd, verwacht wordt dat je 15-30min van tevoren aanwezig bent. Mocht het nodig zijn om de tegenstander te contacten, dan vind je de contactgegevens van de tegenstander als je op de site van de knltb doorklikt naar jullie wedstrijd.  

Wedstrijdgegevens

Tot 8 dagen voor de officiële speeldatum kan een VCL de starttijd en/of de wedstrijdgegevens wijzigen en online aanpassen. Check altijd een paar dagen voor de wedstrijddatum de laatste gegevens. 

Invallers

Iemand mag maar 1x uitkomen in een hoger team (bij een verschil van meer dan 2,0 punten volgens de klassenvolgorde). Lees hier of een invaller bij jou mag invallen en  mail altijd naar [email protected] wie wanneer bij jouw team invalt. Kun je niemand vinden om in te vallen, dan kun je in de aanvoerders app groep (tennis) om hup vragen of 1 van de vcl’s benaderen. 

Extra informatie voor als je THUIS speelt  

Baanschema

De banen zijn al gereserveerd, weet je niet precies welke banen, kijk dan even in de Clubapp. Spelen er meerdere teams thuis, stem dan onderling af wie op welke banen gaat spelen.  Probeer lange pauzes te beperken, want het kan zijn dat er nog andere competitie teams wedstrijden moeten spelen   Ballen Het team mag zelf ballen regelen, maar je kunt ze tegen een gunstig tarief afnemen van de club. Je krijgt hiervoor dan achteraf een factuur via de penningmeester samen met de competitie bijdrage. Voor elk ingeschreven team, betaalt de club namelijk een inschrijvingsbedrag. Deze wordt doorgerekend naar de aanvoerder die het vervolgens kan verrekenen met het team. Je zou hierbij rekening kunnen houden met hoe vaak iemand speelt. De ballen mag je uiteraard daarna houden. 

Digitale teamopstelling

Kijk hier voor de handleiding van de KNLTB. 

Uitslagen

De aanvoerder van het ontvangende team is verplicht om direct na afloop van de wedstrijd de uitslagen in te voeren via MijnKNLTB (inloggen noodzakelijk), de aanvoerder van het bezoekende team is verplicht om vóór het verlaten van het terrein, de digitaal ingevoerde wedstrijduitslagen op juistheid te controleren. Ook als een wedstrijd wordt afgebroken of helemaal niet wordt gespeeld moet je dit via het digitale wedstrijdformulier aan de KNLTB doorgeven. Meer informatie vind je via:

Inhalen of uitstellen

Kan er vanwege slechte weersomstandigheden niet gespeeld worden op de officiële wedstrijddag ben je verplicht om de wedstrijd op of voor de eerstvolgende inhaaldag in te halen. Mail altijd naar [email protected]  zodat de VCL kan kijken of er banen op de bewuste inhaaldag beschikbaar zijn. Uitstel vanwege vakantie, verhindering, ziekte of blessures van spelers is niet toegestaan. Voor de competitie geldt dat alle wedstrijden in onderling overleg met de tegenstander mogen worden uitgesteld naar een latere datum, op voorwaarde dat de wedstrijd uiterlijk vóór de laatste speeldag van de competitie wordt gespeeld. 

Consumpties

Meest gebruikelijk is om 1 gezamenlijk bon te maken. Ook de 1e ronde koffie wordt hierop geschreven. In de la in de kantine liggen handige bonnen waarbij je alleen hoeft te noteren wat wordt gebruikt. Bij vertrek van het bezoekende team, wordt de bon uitgerekend en gesplit met het andere team. Omdat we zelf de kantine als club beheren liggen onze prijzen redelijk laag, dit is echter niet altijd het geval waardoor een uitwedstrijd soms wat prijziger uit kan vallen. Hapjes (en koeken bij de koffie) worden door het thuis team geregeld op eigen kosten. Of dit verrekend wordt binnen het team, is aan het team. Vaak wordt de beurten rijden en hapjes gelijkmatig verdeeld onder de teamleden en worden deze niet apart verrekend.

Baanverlichting

De baanverlichting gaat tijdens de vrijdagavondcompetitie automatisch uit om 23.00. Als een partij nog niet klaar is kan de verlichting op afstand verlengd/aangezet worden. Neem hiervoor dan contact op met Wout, Remko of Christian. Krijg je 1 van hun niet te pakken, dan kun je in de meterkast in de daily de lichten handmatig aandoen. Vergeet dan niet na de wedstrijden de lampen weer uit te doen.  

Kantinedienst

In de meeste gevallen lukt het om iemand te vinden voor de kantine dienst. Mocht er maar 1 team thuis spelen, dan vragen we het thuisteam zelf de kantine dienst te doen. Achter de bar liggen handleidingen, laat svp de kantine netjes en opgeruimd achter als je weer naar huis gaat. Degene die gepland staat voor de kantinedienst, ontvangt een dag van tevoren een code waarmee je uit het sleutelkastje in de daily, de sleutel kunt halen voor de kantine.

VCL Contactgegevens ([email protected])

  • Christian Dekens (padel) – 06 2519 5810
  • Paul Scholte Albers (tennis) – 06 5354 0809
  • Christiaan Westerhoff (tennis) – 06 4238 0074
  • Remko Pars (tennis & padel) – 06 2392 5508

 Wij wensen jou en jouw team een sportieve competitie met veel leuke partijen! Team VCL