Verslag Padel Brainstorm sessie, di 18 aug

23 augustus 2020


Dinsdag 18 augustus vond de brainstorm sessie plaats, een leuke creatieve sessie waarbij enerzijds terug gekeken werd, maar vooral ook richting de toekomst. Je kunt hier een kort verslag terugvinden met de acties die afgesproken zijn.

Wat is er allemaal gebeurd?

De padelbaan ligt er inmiddels sinds april 2017, wat is er allemaal gebeurd in die 3 jaar? Er zijn competitie teams gevormd, er zijn diverse activiteiten ontstaan, we hebben veel gast spelers gehad (zelfs spanjaarden) en de baan wordt ook regelmatig verhuurd en er is inmiddels zelfs een padelbaan sponsorpakket. Wat helaas nog steeds te merken is, is toch hoe sommige tennissers tegen padel aan kijken. Beetje jammer, want het helpt de club niet. Hadden we de padelbaan niet gehad, dan hadden we te maken gehad met een terugloop van leden. Enfin, verandering blijft lastig, ook in Drenthe, maar Padel is niet meer weg te denken. Wat vooral belangrijk is voor de sport, is dat de Padelbond opgegaan is in de KNLTB, wat gezorgd heeft voor een professionalisering van de organisatie.
Padel is een blijvertje, dat kun je zien aan de groei in nederland, in het noorden liggen inmiddels bij meer dan 10 verenigingen minimaal 2 banen. Er zijn nog een aantal verenigingen bezig met de verkenning of al de aanleg, in september worden bijvoorbeeld de padelbanen bij de Hertekamp in Assen geopend. Weer meer padel in Drenthe (naast oa Hoogeveen, Borger, Norg, Emmen)!

Waar gaan we mee aan de slag?

We zijn het er allemaal over eens, dat padel binnen de vereniging bruisend moet worden, maarja dat is makkelijker gezegd dan gedaan, het gaat om toch een gevoel. Wat maakt het bruisend? Leuk? Verfrissend, maar ook versterkend binnen de vereniging. Daar moeten we mee aan de slag.

In 2017 waren we voorloper, maar inmiddels is het handig om te kijken naar hoe andere verenigingen om ons heen de zaken aanpakken. Hoe zorgen zij voor meer padel animo en nieuwe instroom van leden. Hoe pakken zij activiteiten aan? Christiaan en Rob gaan komende week contact opnemen met andere verenigingen om inspiratie op te doen.

Destijds leek het handig om padel binnen de vereniging onder te brengen onder de bestaande commissies, maar de dynamiek is toch anders. Wil je meer en andere padel activiteiten organiseren, dan is het handiger om dit met focus te doen vanuit een padel commissie. Er zijn op dit nog niet (voldoende) aanmeldingen, maar dat komt komende weken wel :). Rob en Jan willen er in elk geval al mee aan de slag!

Of het nu de kip is of het ei, als we padel blijvend succesvol willen maken, dan zal er een 2e baan moeten komen. Dit zal een positief effect hebben voor het aantal leden en het is nu vaak belemmerend voor activiteiten. Voorwaarde is dat dit geen consequenties mag hebben voor de hoogte van de contributie. Marco, Erik, Henk en Remko gaan hier mee aan de slag en hierbij kan veel inspiratie gehaald worden uit voorbeelden van hoe andere verenigingen dit (vaak creatief) hebben aangemaakt.

Daarnaast is ook afgesproken dat de interne competitie weer wordt opgepakt. Geert en Salena gaan deze organiseren en er staat inmiddels een bericht op de site waar en hoe je je kunt aanmelden. Je speelt met wisselende partners en er gaat op dinsdag en/of donderdag gespeeld worden.

Over anderhalve maand vindt de volgende sessie plaats, wordt vervolgd!!

Nieuwscategorieën Padel Verenigingsdoelen