Update Fair Play: Enquête Grensoverschrijdend gedrag

28 oktober 2020


Oktober 2020 Update Fair Play: Enquête Grensoverschrijdend gedrag

Enkele weken geleden is onder alle leden en ouders van jeugdleden een enquête verstuurd omtrent grensoverschrijdend gedrag. Ruim 50 leden hebben de enquête ingevuld. Wij zijn erg blij met dit resultaat, dus dank daarvoor!

Een van de uitkomsten van de enquête is dat we het binnen de club nog te weinig hebben over grensoverschrijdend gedrag; we hopen met de implementatie van Fair Play (en deze enquête) een eerste goede stap te hebben gemaakt. De belangrijkste uitkomsten waar we blij mee mogen zijn: ·   

  • Over het algemeen voelt iedereen zich veilig bij ons op de club (>95% respondenten)
  • De vereniging staat open voor de mening en inbreng van ouders van jeugd (>95%)
  • Er wordt bij ons op de club zelden tot nooit (non-)verbaal gebruikt of gepest/getreiterd (>95%).
  • In de Whatsapp-groepjes wordt zelden met of over elkaar gepraat met verkeerde intenties (90%).

Uiteraard zijn er ook verbeterpunten:

  • Grensoverschrijdend gedrag in de breedste zin van het woord komt wel eens voor bij de club (20%).
  • Een afwijkende mening wordt bij ons in de club niet altijd gewaardeerd en mensen die ‘anders’ zijn moeten zich wel een beetje aanpassen (20%).
  • Bij ons op de club wordt wel eens een seksueel getinte opmerking geplaatst of grappen gemaakt over vrouwen, homo’s, lesbiennes of mensen uit andere culturen (20%).

Aangezien wij enquête voor de eerste keer hebben afgenomen, hebben we nog geen referentie. We beschouwen dit dan ook als een ‘nulmeting’ waarna wij volgend jaar opnieuw een meting zullen doen. Op die manier kunnen we jaarlijks ‘een vinger aan de pols houden’. Verder vragen wij aan eenieder een stukje verantwoordelijkheid te pakken voor de verbeterpunten; het gaat om een stukje bewustwording en rekening houden met de mede sportgenoten!

Mocht je vragen hebben over de enquête of hier eens over door wil praten met het bestuur dan kan dat bij Anna ([email protected]) of Jeroen ([email protected]). Zou je graag inhoudelijk (al dan niet anoniem) met iemand willen praten over een specifieke situatie dan kan dat bij ons vertrouwenscontactpersoon Anja Eefting (0593-526716, [email protected])

Nieuwscategorieën Algemeen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 26390001

TC Smalhorst

Sportlaan 4
9411 BG Beilen