Start pilot Infrarood panelen, ma 20 januari

17 januari 2020


Vanaf maandag 20 januari wordt in de kantine gestart met een pilot met infrarood panelen. Verwachting is dat met deze panelen een gas reductie gerealiseerd kan worden wat een efficienter alternatief kan zijn dan de huidige (verouderde) verwarming te vervangen in combinatie met warmtepompen.
De panelen zullen maximaal 2 maanden de kantine verwarmen, waarna bekeken zal worden welke oplossing het beste bij ons past zowel qua resultaat als financieel. We kunnen dit jaar nog rekenen op een tegemoetkoming vanuit de gemeente naast BOSA rijks subsidie.

De infrarood panelen kunnen gemonteerd worden in het huidige systeem plafond. De warmte kan tijdens de pilot alleen handmatig geregeld worden, maar in de uiteindelijke oplossing kan het ook werken met aanwezigheids sensoren of een programeerbare thermostaat. 

De proef wordt uitgevoerd met ThermIQ, mocht je er meer over willen weten, kijk eens op hun website. Deze panelen worden al gebruikt in woningen, scholen, kantoren ea. Ook wordt het al in sportkantines toegepast, Arjen en Evert zijn hiervoor op referentie bezoek geweest in Alkmaar.

In geval van vragen, neem contact op met iemand van de stichting. Ter beeldvorming, als vereniging gebruikten we in 2019 4500m3 gas.

Nieuwscategorieën Algemeen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 26390001

TC Smalhorst

Sportlaan 4
9411 BG Beilen