Rookvrije generatie – DIALOOG (vervolg)

31 oktober 2022


Tijdens de algemene ledenvergadering begin dit jaar is het bestuur de dialoog gestart voor een rookvrije sportclub. Meer locaties in onze gemeente worden rookvrij(er) en er starten ook andere sportverenigingen in Midden-Drenthe met de invoer van een rookvrij sportcomplex. Het bestuur is er voorstander van ook onze club volledig rookvrij te maken in 2023.

Het NOC*NSF (met en namens de sportbonden) en de Rookvrije Generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF en Longfonds, hebben een samenwerking opgezet met als streven een volledig rookvrije sportomgeving te creeren in 2025. Steeds meer clubs sluiten zich hierbij aan en inmiddels zijn meer dan 2000 sportclubs geregistreerd als rookvrij. Ook het bestuur is er voorstander van onze club volledig rookvrij te maken in 2023. 

Daarom is tijdens de ALV begin 2022 een open dialoog gestart. Niet met idee om direct een besluit te nemen, maar met als centrale vraag: wat vinden wij als vereniging? Er is een open gesprek gestart over wat we als vereniging zouden willen en/of kunnen. Vanuit de leden is het verzoek gekomen om dit op de agenda te zetten voor de ALV begin 2023 en te kijken wat we in de aanloop daar naartoe zouden kunnen doen. Het idee werd geopperd om op het park niet te roken als er kinderen bij zijn. De ALV stemde hier ook mee in. 

Graag zouden we voor de ALV in januari 2023 dit onderwerp opnieuw op de agenda willen zetten met als doel de club volledig rookvrij te maken. Graag doen wij opnieuw de oproep: heb je hier ideeën over en/of zou je graag hierover willen meedenken? Laat het dan gerust aan een van de bestuursleden weten. 

Nieuwscategorieën Algemeen