In gesprek met... Wout Hulzebosch

26 november 2023


Na het organiseren van een Open Toernooi met een record-aantal deelnemers van 150 in juli en vervolgens een supergezellig Clubkampioenschap in september vonden we het eens tijd om de organisator eens goed in het zonnetje te zetten. En voorstellen aan het grote aantal nieuwe leden die we nog steeds mogen begroeten en die Wout niet (goed) kennen. En daarom had Yvette in oktober een gesprek met Wout Hulzebosch in de kantine.    

Wout is al jaren betrokken bij de club en steekt graag de handen uit de mouwen. En vindt het ook fantastisch om hierover te praten. Dus toen ik hem ontmoette in de kantine trof ik hem enthousiast bezig met het schoonmaken van het koffiezetapparaat ‘want dat was al enige tijd niet meer gebeurd’. Onder het genot van een verse bak koffie zijn wij vervolgens lekker gaan kletsen.  

Wie is Wout Hulzebosch?
Wout is op 7 mei 1991 geboren in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, en is vervolgens direct naar Beilen gegaan. Jaren later is hij  in Beilen gestart met het VWO en heeft dit in Assen afgerond, waarna hij in Groningen op de Hanzehogeschool Bedrijfskunde (MER) ging studeren. Als jongetje van 10 ging hij aan de hand van zijn vader mee naar een voetbalwedstrijd van FC Groningen waar hij zijn ogen uit keek en dan ook al snel fan werd. Het was dan ook niet raar dat hij zijn studie in Groningen heeft gevolgd. Dit feit is bij velen van ons bekend 😉, want even rustig een voetbalwedstrijd met Wout kijken is onmogelijk 😉.
Inmiddels werkt hij bij Arcus-IT, een van onze club-sponsoren, als Presales consultant voor de 2de lijns zorg.  Deze werkgever sponseert ook de golf-sport, dus Wout probeert ook dit spelletje onder de knie te krijgen. En omdat hij alle sporten met een bal leuk vindt, vinden wij hem ook regelmatig terug op de padel-baan. Hij woont nog steeds in Beilen, in de Nagtegael waar al een hele Smalhorst enclave woont.  

Wanneer ben je begonnen met tennis?
Rond mijn 9de ben ik begonnen met tennis, want mijn vader tenniste ook. Op dat moment gaf Edwin training en hij deed dat op een hele leuke manier. En er was een goede gezellige groep met kinderen waarmee het leuk was om competitie te spelen. En zo is het begonnen. Vanuit de club werd daarna gevraagd om cursussen van de KNLTB te volgen om de jeugd te stimuleren en ook de trainer vroeg om de jonge jeugd te helpen met extra training, wat ik vanaf mijn 17de kort deed. Het werd steeds serieuzer en leuker. Op een gegeven moment hebben we met een afvaardiging van de club meegedaan aan het NK beachtennis in Scheveningen. Klinkt leuk, was het ook, maar als je daar staat en het regent de hele dag dan baal je ook wel even.
Ook vroegen Evert Heling en Hilly van Egten, als toernooicommissie, om zaken over te nemen. Ongeveer 15 jaar geleden zijn de toernooi commissie en de technische commissie met elkaar gecombineerd. En ging ik steeds meer oppakken, zoals de Evert Mix, de onderlinge wintercompetitie tussen clubs uit de omgeving en de zomercompetitie. In de zomer zijn er altijd leuke toernooien in de omgeving. We wilden met een groep mensen heel graag zo’n toernooi naar Beilen brengen. Dus toen de nieuwe banen kwamen was het TC Smalhorst Open Toernooi geboren. Die het afgelopen jaar een recordaantal deelnemers had mede omdat we het nu ook combineren met padel.  

Heb je er wel allemaal tijd voor?
Het is nog steeds hartstikke leuk om te doen, maar inderdaad met de drukke baan, die ik op dit moment heb, is het wel een uitdaging. De opmaat naar het toernooi is vooral harstikke druk, maar gelukkig sta ik er niet alleen voor en heb ik de hulp van de Technische Commissie en de Toernooi organisatie. Het toernooi zelf is alleen maar leuk. Daar neem ik speciaal vrij voor. Ik heb recent wel aangegeven komend jaar iets minder te willen doen. We zoeken dus wel iemand die samen met de Technische Commissie hierin wil ondersteunen.    

Waar ben je trots op?
Ik vind het mooi hoe alles gerenoveerd is, dat er slim wordt omgegaan met subsidies, dat iedereen enthousiast is. En dat iedereen op alle niveaus kan meedoen, zowel beginners als gevorderde spelers  

Tot slot: kunnen we je nog ergens wakker maken ’s nachts? Ja, voor sushi. 

Nieuwscategorieën Algemeen