Gouden mannen!

20 juni 2021


Afgelopen vrijdagavond hadden wij een leuk gesprek in de kantine met Hans van Markus en Erik Siebelink. Erik schuift iets eerder aan dan Hans, omdat de padel-lessen zijn gestopt in verband met zware regen. Hij vertelt hoe hij 20 jaar geleden ook al heeft getennist bij Smalhorst. Later kwam hij in contact met de padelsport omdat één van zijn klanten naast tennisbanen ook padelbanen aanlegt. Erik heeft een eigen bedrijf, Reclame- en marketingbureau Grafiek.

In één van de nieuwsbrieven werd door Arthur gevraagd of er mensen binnen de club handig waren met ‘elektrisch’ en Erik dacht toen, dat wil ik wel doen. Er was een informatieavond hierover en daar was Hans ook bij. Op die avond is overlegd wat er allemaal moest gebeuren. Erik en Hans hebben wel verstand van elektronica en elektrisch en ze hadden meteen een goede klik.

Bovendien begrijpen ze de materie hier en dat maakt het direct al gemakkelijker. ‘Remko zit wat meer in de laagspanning, 12 volt ongeveer ;)’ zegt Hans. En een blauwe draad? Erik en Hans praten over de 0. Dat is het ‘em. Blauw, bruin en geel/groen, ze weten het precies :).

Ook Hans is elektronicus van huis uit en zo’n klus voor de club is leuk om te doen. Want er moest echt veel gebeuren. Alle oude bedrading is losgeknipt en de mannen zijn eigenlijk helemaal overnieuw begonnen, alles boven het plafond moest er uit. Meerdere zaterdagen en enkele middagen zijn ze er wel mee bezig geweest. Verschillende lichtunits zijn er nu en één van de wensen was om de verlichting te kunnen dimmen. ‘Doen we ook wel weer’, zegt Erik. Dus draden trekken, dimmers, alles moest naar led. Ze moesten tegelijkertijd rekening houden met de buren, kinderdagverblijf &Vriendjes, want af en toe moest de stroom eraf, omdat er maar één circuit was bijvoorbeeld.

Verlichting, koeling, netwerk, verwarming, televisieschermen, pinautomaat, overal zit een stekker aan. Misschien kun je het een beetje zien aan de nieuwe wandcontactdozen in de kantine, want alles wat er geklust is, kun je niet zien… Er zijn ook nieuwe plafondplaten geplaatst hier en daar, want toen ze met de klus begonnen moesten er platen af en er lag natuurlijk allemaal stof en troep op. Vervolgens is er meer dan 100 meter elektrakabel getrokken.

Er zat een oude installatie in, dat is allemaal verwijderd en was ook niet meer te gebruiken en er is nieuw leidingwerk aangelegd. Gert Heling van Klok Betonboringen heeft trouwens sleuven in de muur gefreesd voor de leidingen. De Stichting heeft de kosten betaald, Hans kon voor de allerlei materialen langs bij Bart van Triest van TGH van Triest. Hans vertelt dat er ook een nieuwe afzuigkap is geplaatst in de keuken, ook dat hebben ze samen opgehangen, voor luchtsystemen draaien ze hun hand ook niet om :). En er is een nieuw netwerk aangelegd, voor de televisies, wifi en camera voor op het veld. Remko heeft daarvoor een switch gekocht, UTP cat. 5E, double pair twisted!

Afspraak tussen Hans en Erik was, het moet veilig en deugdelijk zijn, want er wordt soms wat afgeprutst in dit land. Het is allemaal goed aangelegd, zij hebben er het volste vertrouwen in en wij ook! Hans en Erik hebben er veel tijd in gestoken. Ze zijn blij met deze samenwerking en heel veel dingen gingen vanzelf, ze hadden aan een half woord voldoende.

GOUDEN MANNEN!   

Nieuwscategorieën Algemeen