Fair play: uitslag enquete grensoverschrijdend gedrag

19 mei 2022


Enkele weken geleden hebben we de enquête online gezet over grensoverschrijdend gedrag (Fair Play). Het betrof een vervolg op de eerdere enquête die geplaatst is bij de introductie van Fair Play in 2020. Inmiddels zijn de resultaten bekend.

Alhoewel de allereerste enquête door 50 respondenten was ingevuld, hebben nu 11 mensen de vragen beantwoord. Bedankt voor de moeite!

Over het algemeen was de uitslag net als in 2020 positief. Zo is iedereen van mening dat onze club openstaat voor meningen en inbreng van anderen en worden er geen mensen buiten gesloten. Ook wordt er niet gepest of getreiterd binnen de club en voelen mensen zich bij ons veilig.

Vanzelfsprekend is er ook ruimte voor verbetering. Want ook binnen onze club is grensoverschrijdend gedrag wel eens voorgekomen. Bijvoorbeeld in de vorm van een seksueel getinte opmerking of mist soms een sfeer om (opbouwende) kritiek op elkaar te mogen hebben.

Als bestuur willen graag de oproep blijven doen: Als vereniging moeten we scherp blijven op grensoverschrijdend gedrag (in welke vorm dan ook). Kijk ook nog eens op onze speciale pagina over Fair Play. Ga met elkaar het gesprek aan wanneer je grensoverschrijdend gedrag constateert of meld dit bij het bestuur. Mocht je vragen hebben of hier eens over door wil praten met het bestuur dan kan dat bij Anna ([email protected]) of Jeroen ([email protected]). Zou je graag (al dan niet anoniem) met iemand willen praten over een specifieke situatie dan kan dat bij onze vertrouwenscontactpersoon Anja Eefting (0593-526716, [email protected]

Nieuwscategorieën Algemeen