Een echte en een virtuele kampioen in de KNLTB competitie 2020

14 oktober 2020

Het was om meerdere redenen een bijzondere tenniscompetitie voor T.C. Smalhorst. Al was te voorzien dat het dit keer anders zou zijn dan anders hadden zich toch weer een groot aantal leden opgegeven. De kantinecommissie had er gelukkig alles aan gedaan om de kantine open te kunnen houden, al was dat op de laatste toegestane speeldag ook niet meer mogelijk. Door afstand te houden en goed uit te leggen hoe je het beste kon handelen om Corona te voorkomen trokken 9 teams ten strijde, waaronder één jeugdteam.

Voordat op 14 oktober het spelen van competities verboden werd hadden onze teams in 43 wedstrijden 120 wedstrijden gespeeld. Slecht voor het Coronavet, goed voor de conditie. Over het geheel gezien hebben we als club goed gepresteerd. 19 wedstrijden werden gewonnen, 14 verloren en 10 gelijk.

Alleen het dames dinsdagochtend team zag kans om alle geplande wedstrijden te spelen. Ze eindigden dan ook als eerste. Het tweede herenteam op zaterdag staat ook eerste maar zij hadden nog twee wedstrijden te gaan, waaronder tegen het team dat tweede staat. Dat had nog spannend kunnen worden.  

Een nieuwigheid in de competitie betrof het op tijd spelen voor de avondteams. Dat betekent dat Een partij precies een uur duurt en dat de games worden doorgeteld. Daardoor krijg je uitslagen als 16-6 (in games) in plaats van 2-0 (in sets). Ook moet je van te voren beslissen of het inspelen binnen dat uur moet, wie de wekker zet, welke melodie je kiest en of je de game afmaakt als de wekker gaat. De algehele opinie van de spelers is dat spelen op tijd minder leuk is dan spelen met sets. Als je eenmaal achter staat blijkt het moeilijk om terug te komen. Je blijft als het ware achter de feiten aanlopen. Als je met sets speelt krijg je een nieuwe kans.

Ook al is de competitie voorbij, wij tennissers kunnen ons nog gelukkig prijzen. Het park blijft open en we kunnen nog trainen en spelen. Zowel enkel als dubbel. Je moet het wel zelf regelen maar dat is te doen. Als je maar 1,5 m afstand houdt.

TC Smalhorst.

Nieuwscategorieën Senioren