(Corona Update 25 mei) Dubbelen weer toegestaan

22 mei 2020


Er is groen licht vanuit de gemeente dat dubbelen weer toegestaan is! Dit geldt ook voor de toss. Let er echter wel op dat de 1,5m afstand gehandhaafd wordt, dat betekent dat je misschien ballen moet laten gaan die je anders zou gaan halen. Vooral met padel zal de 1,5m afstand even wennen worden. Toezichthouders van gemeente en verenigingen zullen hierop toe zien.

Dubbelen mag

Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan. Mits gecontroleerd en met 1.5 meter afstand. 

De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. Volgende week zullen we een aantal adviezen en materialen aanreiken om dubbelen met 1.5 meter in de praktijk gecontroleerd te kunnen uitvoeren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Zie ook
https://corona.knltb.nl/nieuws/2020/05/dubbelen-mag-weer-terras-en-clubhuis-blijven-nog-gesloten/

Nieuwscategorieën Algemeen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 26390001

TC Smalhorst

Sportlaan 4
9411 BG Beilen