Verslag OldStars Tennistoernooi en opening Jeu de Boules baan, wo 16 juni

16 juni 2021


Onder een stralende zon was op woensdagmorgen 16 juni de officiële kick-off van onze club met het OldStars tennistoernooi en de opening van de Jeu de Boules baan!
De organisatie was in handen van de KNLTB, het Nationaal Ouderenfonds en haar partner Menzis, vele vrijwilligers van onze club en het team van Gezond Midden-Drenthe.

Door Corona konden er ook bij TC Smalhorst veel evenementen niet doorgaan. Deze tijd is door de leden gebruikt om nieuwe ideeën uit te werken én te realiseren. Eén van de ideeën was om het OldStars tennis naar Smalhorst te halen.
Met OldStars tennis biedt de tennisvereniging een aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. Deze spelvorm is heel geschikt voor ouderen die op een gezonde manier (weer) willen bewegen op de tennisbaan. In de basis wordt er gespeeld volgens de bekende tennisregels, waarbij de gele bal wordt vervangen door een zachtere tennisbal. En er is speciale aandacht voor bewegingsvormen. Miena Oeben, actief tennisspeelster, vond deze oefeningen leuk om te doen en houdt ervan om nieuwe dingen uit te proberen.

Een tweede idee was de aanleg van een prachtige Jeu de Boules baan naast het tennispark. Tijdens het tennistoernooi werd de officiële opening verricht door de wethouders Dennis Bouwman en Erjen Derks. Deze baan is voor iedereen toegankelijk. Wanneer het tennispark open is, kunnen de gebruikers van de Jeu de Boules baan gebruik maken van de faciliteiten op het tenniscomplex.

Beleidsmedewerker Sport & Bewegen, Dylyp Dijkema vond het leuk om te zien hoe enthousiast de mensen met het sporten en bewegen bezig zijn. Ada van der Pant, vroeger een actieve competitietennis-speler kan vanwege een blessure niet meer tennissen maar komt nu regelmatig naar de Jeu de Boules baan. Gezellig, zegt ze, ‘dit soort evenementen moeten ze veel vaker doen’. Het kan nu ook weer na een lange tijd, dat merk je aan het enthousiasme bij alle aanwezigen. Bart de Vries en Remko Pars, die beiden veel tijd hebben gestoken in de voorbereidingen zijn blij met deze succesvolle dag! 

Nieuwscategorieën Senior Plus