JEUGD Oudere jeugd TC Smalhorst slaat door!

26 januari 2021


In het huidige klimaat doet de kop wellicht anders vermoeden maar de titel verwijst naar de oudere jeugd van tennisclub Smalhorst die, ook in de lockdown tijd, op de tennisbaan te vinden zijn.

Afgelopen zondag is er, in navolging van de jongere jeugd, een aparte “ik-en-mijn-mattie-activiteit” georganiseerd voor de oudere jeugdleden. Dit met behulp van het Centrum Jeugd en Gezin Midden-Drenthe en het rijksbudget Jeugd aan Zet.

Ieder jeugdlid tussen de 16 en 17 jaar kreeg de mogelijkheid om een vriend/vriendin uit te nodigen om deel te nemen aan een tennismiddag in het teken van samen tennissen en plezier maken. Om het coronoproof te houden mocht er geen publiek aanwezig zijn, bracht een ieder zijn eigen hapje en drankje mee, kon er geen gebruik worden gemaakt van kantine en kleedkamers en werd er gelet de onderlinge afstand.

Uiteindelijk werden er vijf koppels verwelkomt door trainer Marten Tuller.
Na een korte uitleg over de opzet van de middag en het uitdelen van (ontsmette) leenrackets, verspreidde de koppels zich over de banen voor korte clinic onder leiding van de jeugdleden zelf met wat extra tips en trucs van trainer Marten. Vervolgens bonden de koppels de sportieve strijd met elkaar aan met als hoofdprijs voor het winnende koppel een set van twee, met goud omwikkelde, chocoladekonijnen. Onder muzikale begeleiding, werd er fel gestreden en spatte het plezier er vanaf. Duidelijk werd dat een de jeugdleden binnen het selectieproces in hun vriendengroep op zoek zijn geweest naar tennistalent.

Uiteindelijk gingen Rutger en Martijn er, na vier spelronden, met geruime afstand met de hoofdprijs vandoor.

Wat een leuke middag en zowel volgens deelnemers als trainer zeker voor herhaling vatbaar.

Nieuwscategorieën Junioren