Jeu de Boulebaan bij TC Smalhorst

29 november 2020


In de tweede week van november is gestart met de aanleg van een prachtige Jeu de Boulebaan. De baan is nagenoeg klaar, er moet alleen nog een toplaag op. De eerste enthousiastelingen kunnen bijna niet wachten tot het zover is. Op de foto van links naar rechts: Jeanet Wagenaar, Aly de Vries, Margreet en Rik Martena, Elias Wallis.

De baan grenst aan het terrein van onze tennisclub. De locatie is dus vrij toegankelijk vanaf de Sportlaan en het parkeren van fietsen of auto’s kan op ons terrein. De aanleg van deze baan is een onderdeel van het door de seniorenplus werkgroep opgezette project “Blijf niet toekijken maar doe mee”. Jeu de Boule is een gezonde manier om in beweging te blijven en ook belangrijk: het behouden van sociale contacten. Iedereen kan meedoen.

Degenen die in het verleden moesten afhaken door bijvoorbeeld blessures bij het tennis maar ook voor de niet tennissende partners, en ook omwonenden van het tennispark en andere belangstellenden. De locatie is een ontmoetingsplek voor ouderen en er kan eventueel gebruik gemaakt worden van de kantine van tennisclub Smalhorst.

De officiële opening is gepland op woensdag 14 april 2021. Noteer het alvast! Tijdens die dag die helemaal in het teken staat van gezellig, sportief en gezond bewegen voor senioren, wordt samen met het Nationaal Ouderenfonds en de KNLTB het zgn. OldStars tennis geïntroduceerd. Met OldStars tennis wordt een aangepaste spelvorm aangeboden voor tennis op latere leeftijd.  

Nieuwscategorieën Senior Plus