JEUGD Tenniskids spelregels

05 september 2021


Tenniskids is het jeugd concept waar de KNLTB mee werkt. Eigenlijk is alles georganiseerd rond deze kleuren. Per kleur (leeftijd/ervaring) heb je een andere baan, andere ballen, maar ook soms een andere telling. Zo groei je van Rood, Oranje, Groen en Geel naar de "normale/volwassen" tennisregels, maar op zo'n manier dat het het beste past bij je ervaring, je kracht en techniek. Heel mooi bedacht en soortgelijk als andere sporten dat doen. Bij voetbal begin je immers ook op kleinere veldjes, met lichtere ballen en is het in het begin ook vooral de balvaardigheid oefenen. Ook Marten zijn oefeningen verschillen per kleur. Kinderen worden hoe ouder ze worden, sterker, handiger maar ook het tactische inzicht groeit. Met de juiste oefeningen, prikkelt dat nog meer en dat zie je ook duidelijk terug bij toernooitjes en competitie.

Wist je dat je de verschillende ballen gewoon bij de club kunt bestellen? Dan kun je oefenen met je kind met de juiste kleur. Stuur gewoon een mailtje naar [email protected], dan kunnen we je helpen. In de winkel zijn de ballen niet altijd verkrijgbaar.

Op de site van de KNLTB staat al heel veel uitleg, dus we noemen hierbij ook vooral de linkjes naar deze sites. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust aan [email protected]. 

https://www.smalhorst.nl/tenniskids 
https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/jeugd/tenniskids/spelregels-tenniskids/ 

Nieuwscategorieën Junioren