Jeugdladdercompetitie (JLC)

De TC Smalhorst jeugdladder start om jullie meer mogelijkheden te geven om onderling wedstrijdjes te spelen. Het is de bedoeling dat je zelf je tegenstanders uitzoekt, dat mogen natuurlijk vriendjes zijn maar ook kinderen die je misschien wat minder goed kent maar tegen wie je wel eens een potje tennis zou willen spelen. Om mee te doen aan de ladder moet je echter wel lid zijn van de vereniging.

Wat is de TC Smalhorst jeugdladder competitie? Het is een soort hele lange club competitie waar je samen met je tegenstander bepaalt wanneer je een wedstrijd speelt. Je mag andere spelers uitdagen waarmee je denkt een leuke pot te kunnen spelen. Je mag een tegenstander uitdagen die in dezelfde trede, 1 of 2 treden hoger in de ladder staat. Je kunt geen spelers uitdagen die lager staan in de ladder.

Waarom een TC Smalhorst Jeugd Ladder Competitie? Van veel wedstrijdjes spelen word je steeds beter en je kan ook aan je trainer aangeven wat er nog niet zo goed gaat zodat daar wat meer aandacht aan gegeven kan worden. Je leert nog meer club -genootjes kennen zodat het nog gezelliger op de club wordt.

Het ladderbord In het clubhuis hangt  1 groot  jeugdladder bord met haakjes in de vorm van een piramide. Aan deze haakjes komen jullie namen te hangen. Het is de bedoeling om zo hoog mogelijk op het ladderbord te komen en te blijven.

Zijn er ook prijzen? Degene die op 31 Oktober bovenaan hangt, krijgt met het Slottoernooi de wisselbeker. Je mag hier een jaar op passen, maar in het volgende jaar krijgt degene die dan bovenaan staat de beker. Heb je 3 jaar achter elkaar gewonnen, dan mag je de beker houden. De naam van de winnaar komt uiteraard op de beker te staan!

Hoe kom ik op het ladder bord? Je krijgt een plek op het bord als je door Marten geselecteerd bent om mee te doen. In Maart doen we weer een nieuwe (geblindeerde) trekking en hangen we de labels opnieuw op aan het bord. Mag je gedurende het jaar meedoen, dan wordt je labeltje onderaan gehangen.

Hoe kom ik hoger in de piramide? Je komt hoger in de piramide door iemand die een hogere plek heeft (maar niet meer dan 2 treden) in de piramide uit te dagen en de wedstrijd te winnen. Jouw naam komt dan op de plaats van je tegenstander te hangen.

Wanneer moet ik spelen? Dat mag je zelf afspreken met degene waar je tegen wil tennissen. We hebben ook een vaste zaterdagochtend (?) voor jullie gereserveerd, dan is iemand van de Jc aanwezig om te helpen. Speel je dan je wedstrijd, dan krijg je zelfs een gratis consumptie van de club.

Ik ben pas 10 en er staan allemaal spelers van 17 jaar in de top van de ladder, dat is toch niet eerlijk? De bedoeling van de ladder is om veel wedstrijdjes te spelen op je eigen niveau en meer kinderen in de club te leren kennen. Daarom is het de bedoeling om binnen de ladder een soort leeftijdsindeling. aan te duiden. Het idee is om de verschillende leeftijdklassen aan te geven met een gekleurde stip op het naamplaatje – Groen = t/m 10 – Geel  = t/m 12 – Blauw = t/m 14 – Rood = t/m 17 Het lijkt ons het leukste om iemand uit je eigen leeftijdsklasse uit te dagen. Je kunt ook een speler uit de volgende leeftijdsklasse uitdagen als deze maar 1 of 2 treden hoger zit. Door deze kleurindeling kun je dus wel zien hoe je het doet t.o.v. je leeftijdsgenootjes.

SPELREGELS JEUGD LADDER COMPETITIE

  • De lijst met namen en telefoonnummers hangt aan het ladderbord in het clubhuis (voorportaal).
  • Schrijf altijd de uitslag van je partij, in het boekje dat aan het bord hangt. Zet hier de datum bij, jullie namen en natuurlijk de uitslag.
  • Wissel zelf jullie labels, maar WEES EERLIJK!
  • Je mag alleen iemand uitdagen die niet meer dan 2 tredes boven jouw trede staat (voorbeeld: sta je zelf op trede 5 dan mag je iemand uitdagen uit trede 4 of 3). Je kunt niet iemand uitdagen die lager staat.
  • Als je meedoet, mag je geen uitdagingen afslaan uit je eigen leeftijdsklasse (zelfde kleur), word je uitgedaagd dan moet je binnen 2 weken de wedstrijd spelen anders zak je naar de plaats van de uitdager.
  • Als je een uitdaging krijgt terwijl je al uitgedaagd bent door een andere speler dan moet je dat aan de uitdager vertellen. Deze kan dan kiezen om, of te wachten tot je de wedstrijd gespeeld hebt of een andere speler uit te dagen.
  • In de leeftijdsklassen t/m 12, t/m 14 en t/m 17 spelen we om 2 ‘gewone’ gewonnen sets.
  • In de leeftijdsklasse t/m 10 spelen we om 2 gewonnen sets met het beslissend punt en spel -systeem (dus geen voor- en nadeel en wie het eerste 6 games heeft wint de set).
  • Je mag maximaal 2 afhangperiodes spelen (dus 1,5 uur) als het druk is. Als de wedstrijd nog niet is afgerond na deze periode, dan wint degene die de meeste games heeft gewonnen. Als het niet druk is, mag je natuurlijk ook de wedstrijd helemaal afspelen. SPREEK DIT WEL VAN TE VOREN GOED MET ELKAAR AF.
  • We spelen met gewone wedstrijdballen (zelf meenemen of vraag even 3 ballen bij iemand van de TC of aan Marten).

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.