LED Baan verlichting

Deze week is door het stichtingsbestuur, de opdracht gegund aan Aerolux voor het vervangen van de Halogeen baanverlichting door LED. Verwachting is dat deze vervanging dit jaar nog gerealiseerd kan worden, zodat we een forse energie besparing kunnen bereiken in 2020.
Aerolux is de partij die afgelopen jaren al het onderhoud van de verlichting deed. Zij kwamen uiteindelijk als beste uit de offertebus. Van tevoren zullen licht metingen in en rondom het park worden uitgevoerd, om hinder bij omwonenden te voorkomen door een juiste afstelling. Ook zal de nieuwe verlichting worden gekoppeld aan het Afhangbord, zodat de verlichting automatisch gaat branden wanneer afgehangen wordt. Hiermee wordt te lang en te veel energieverbruik voorkomen. Wordt bijvoorbeeld maar op 1 baan gespeeld, dan wordt de verlichting hierop afgestemd zodat niet de 2e (niet bespeelde) baan teveel in het licht wordt gezet. Afhankelijk van de activiteiten kan de verlichting gedimd en/of versterkt worden. De LED verlichting van de Padelbaan wordt ook aangesloten op het afhangbord.

Zodra duidelijk is wanneer de vervanging gaat plaatsvinden, dan kan dit terug worden gevonden op de site!

4 gedachten over “LED Baan verlichting”

  1. Misschien kan er dan ook worden gekeken naar de afstelling vd lampen die op de Padelbaan moeten schijnen. Deze schijnen nl. erg hinderlijk/verblindend richting de tennisbanen.

    • Goed idee! Contact gehad met de leverancier. Wanneer ze de opbouw gaan plaatsen in november, dan stellen ze de lampen ook af. Ze kunnen meer naar beneden gericht worden zodat er minder op de tennisbanen geschenen wordt.

  2. Helemaal top! Zeer met Gerda eens, erg verblindend de Padel verlichting!

Reacties zijn gesloten.