Enthousiasme bij schooltennis TC Smalhorst

Het bestuur van TC Smalhorst heeft een aantal weken geleden bij alle lagere scholen in Beilen een gratis tennisles voor alle leerlingen van groep 3 t/m groep 8 aangeboden. De Harm Smeengeschool en de Eshorst wilden graag langskomen. En hierdoor stonden in de week van 15 t/m 18 april de tennisbanen vol met leerlingen van groep 3 t/m 6 van deze scholen.

De eerste leerlingen meldden zich maandagochtend om 9 uur bij de tennisbaan. Ondanks het vroege uur en de kou die in de lucht hing begonnen de kinderen enthousiast met de warming-up onder de bezielende leiding van trainer Marten Tuller. Na diverse oefeningen mochten de kinderen een tennisracket halen en proberen om een bal op het racket te laten stuiteren. Dat lijkt makkelijk, maar bleek best wel lastig voor de meesten. Daarna begon het echte werk: proberen om de bal over-en -weer te tennissen. Dat dit heel erg moeilijk was merkten de kinderen heel snel. Maar met veel gelach en heen-en-weer geren bleven ze het proberen. Helaas was het toen al weer tijd om de spullen op te ruimen, want de volgende klas stond al weer klaar. Doordat inmiddels de temperatuur aardig was opgelopen konden deze kinderen in korte mouw de baan op. De dagen daarop werd het weer alleen maar beter. Uiteindelijk hebben meer dan 150 kinderen genoten van een tennisles onder fantastische weersomstandigheden.