In gesprek met… Karin!

Leuk om Karin eens te interviewen. Zo krijg je een idee wat er achter de schermen allemaal moet gebeuren om de club draaiende te houden. Karin Matthijssen verricht vanaf ongeveer 2010 financiële en administratieve taken voor onze club en is de rechterhand van onze penningmeester Anna Jager. Ze nam het destijds over van Margret van Bourgondiën.
Maar wat doet ze eigenlijk allemaal?

Wat doe je allemaal om de financiële administratie goed te laten draaien?
Allerlei betalingen moeten gedaan worden. Van bestellingen van bijvoorbeeld Wilma die inkopen doet voor de kantine. De aankoop van tennisballen voor de competitie, de jeugdcommissie koopt allerlei zaken en Salena die bedrukkingen doet op textiel. Betalingen voor Jacques van de accommodatiecommissie. Of leden die iets declareren. Alle bonnetjes komen terecht bij Anna. Zij keurt het goed en Karin zorgt voor de afwikkeling. Ze houdt dit wekelijks goed bij. Ze vindt het niet leuk als rekeningen meer dan een week zouden blijven liggen. Ze kan goed haar eigen tijd indelen. Dit kost haar ongeveer een uurtje in de week.

Heb je te maken met drukkere periodes in het jaar?
Oh ja, de tijd rond de incasso’s. Vroeger deed Karin dit zelf en had ze hier een goede controle over. Bijvoorbeeld wie wel en wie niet betaald had. Maar er is sinds een tijdje een nieuw systeem van de KNLTB en dat is behoorlijk wennen. Bij deze incasso’s in mei en in augustus kun je maar één omschrijving meegeven en dan is de controle achteraf moeizaam. Contributie of les, daar is Karin heel erg precies in en dat is ook duidelijk voor de leden. Na de overstap naar het nieuwe systeem kreeg ze veel berichtjes van leden hierover. Dat was gewoon lastig. Wel is het zo dat de inning van het geld nu bij de KNLTB ligt en niet meer bij de penningmeester. Dat is wel fijn. De KNLTB geeft namelijk door wie nog niet betaald heeft. Karin vindt ook dat de mailtjes van de KNLTB aan de leden hierover wel wat vriendelijker kunnen.

Werk je met een boekhoudprogramma of een ander software programma?
Eén keer in de maand maakt ze een uitdraai van de bankafschriften en voert de mutaties in in het boekhoudprogramma Conscribo. Een heel fijn programma vindt Karin. Aan het begin of aan het einde van de maand kijkt ze wat er allemaal moet gebeuren. Ook heeft ze regelmatig even overleg met Anna waar een kostenpost op geboekt moet worden bijvoorbeeld. Karin heeft het goed op orde allemaal, iemand anders zou het op een gemakkelijke manier zo kunnen overnemen.

Heb je hiervoor een eigen computer of laptop nodig?
Karin gebruikt hiervoor haar eigen pc en een eigen printer. Een computer van de club is niet nodig. Inktpatronen declareert ze wel. Dagafschriften van de bank worden geprint en alle verzoekjes van Anna print en bewaart ze. Dat is handig en verstandig om aan te tonen wat ze allemaal betaald heeft.

Krijg je wel eens een complimentje?
Jawel, van Anna! En applaus van de ledenvergadering. Daar doe je het voor hè? En cijfertjes vindt ze wel haar dingetje. Op haar werk bij Rijkswaterstaat (28 uur per week) doet ze de planning en programmering voor allerlei wegwerkzaamheden in Groningen, Friesland en Drenthe.

Met wie heb je allemaal contact binnen de club voor je administratieve werk?
Voornamelijk met Anna en dat loopt als een tierelier.

Heb je een leuke tip voor onze leden of voor onze toekomstige leden?
Nee, eigenlijk niet. Karin noemde wel wat, maar dat neemt ze zelf op met de penningmeester .

En wat wil je nog heel graag kwijt?
Als er iemand is die dit administratieve werk wil overnemen, heel graag. Ze vindt dat andere dingen nu wat meer aandacht moeten hebben.

Karin: bedankt voor alle inzet tot nu en natuurlijk voor dit interview!

Tussen schrijven en plaatsen van dit interview  was er al een opvolger voor Karin gevonden. Hartstikke mooi!