Verslag Zaterdag Mixed Dubbel 2

De laatste competitiedag van Smalhorst 2 mixed Zaterdag

Op onze laatste competitiedag moest wij aantreden tegen het mixed team van Gramsbergen. Wij stonden op de tweede plaats, als we met 4-0 zouden winnen en de nummer 1 met dezelfde cijfers zou verliezen, waren we kampioen. Een “zekerheidje” dus….
Daarom maar de blik gericht op wat andere weetjes over Gramsbergen, in 1339 voor het eerst genoemd tijdens de bouw van het Huis van Gramsbergen, de woning van de heer van Borculo-Gramsbergen. In 1442 volgden de stadsrechten, in 1593 werd Gramsbergen bezet door de Spaanse troepen (was nog te merken aan de heerlijke tapas hapjes tijdens de nazit). In 1822 werd het kasteel van Gramsbergen afgebroken en volgde nog enige glorie als handelspartner van de hanzestad Deventer.
In 2018 tenslotte vond in Gramsbergen de finale plaats van de Regio Noordoost KNLTB Mix zaterdagcompetitie. Bij de start kreeg Anna de tegenstandster (nota bene een collega….) op de (bloedende) knieen, waarna de DD in ons voordeel werd beslist. Het mocht uiteindelijk niet baten: met 1 punt keerden we terug naar Beilen, geen kampioen, maar wel naar een heerlijke barbecue.
Het was het slot van een geslaagde voorjaarscompetitie met een enthousiast team, veel mooi weer en spannende partijen: de supertiebreak heeft geen geheimen meer voor ons!