Verslag zaterdag 5 herendubbel

Voorjaarscompetitie Noordoost 2018: tweede competitiedag

Vijf Heren dubbel Smalhorst 1 op winst in Vriezenveen

Tweede klasse voorjaarscompetitie Noordoost

Wij spelen met vijf heren voor het derde jaar in de tweede klasse van de KNLTB voorjaarscompetitie. Onze tegenstanders komen uit Marum, Zwolle, Borger, Paterswolde, Meppel, Kampen en Vriezenveen. Het leuke van competitie spelen is dat je een kijkje kunt nemen bij verenigingen waar je anders niet komt.

Tennisclub Vriezenveen

Afgelopen zaterdag waren we voor onze tweede wedstrijd te gast bij Vriezenveen. Alle banen waren bezet. wij waren het enige herenteam, de overige teams waren allemaal damesteams. Aan het einde van de wedstrijddag ontstond er toch nog een mixed team omdat een van onze spelers overliep naar het naastgezeten damesteam. Een van de heren van Vriezenveen wist te vertellen dat Tennisclub Vriezenveen nog 200 leden had die bijna allemaal competitie speelden. Ze hadden volgens hem geen mixed teams. Wat toch wel opvallend is. Vriezenveen heeft tien banen, waarvan het grootste deel gravel en een paar smash court banen. Wij kregen een gravelbaan aangewezen als vaste baan en we mochten een van de smash court banen gebruiken als wisselbaan. Dat wil zeggen dat die baan omstebeurt door twee teams gebruikt mocht worden. Ons vijfde dubbel heeft daar gespeeld maar de baan bleek onvoldoende van kwaliteit voor winst.

De teamsamenstelling

De vijf heren dubbel is een bijzondere spelsoort binnen de voorjaarscompetitie. We spelen met vijf heren vijf dubbels. Hiermee kun je 10 verschillende dubbels maken. De vraag voor elke wedstrijd is dan ook steeds “Wie speelt met wie?”. Er zijn twee stromingen binnen het team. De eerste stroming wil niet met vaste teams spelen. Het idee daarachter is dat het niet zo veel uitmaakt wie met wie speelt en dat we ook vaak met invallers spelen. De andere stroming wil zoveel mogelijk met vaste koppels spelen. Dan leer je elkaars sterke en zwakke punten beter kennen. De waarheid zal ongetwijfeld in het midden liggen. Voor onze tweede competitiedag heeft de aanvoerder er voor gekozen om andere dubbels te vormen dan vorige week. Zo kunnen we zien wie het beste bij elkaar past. In de toekomst kunnen wellicht een paar spelers vaste teams vormen.

De wedstrijd gewonnen, twee partijen verloren

Van de vijf partijen hebben we er drie gewonnen. Zoals gezegd verloor ons vijfde koppel de eerste partij door de baan. Het eerste koppel won ondanks de hoog opspringende gravelballen. Het tweede koppel won uiteindelijk door de tegenstander van slag te brengen. Daarbij slicet een speler van het koppel alles en de ander slaat door. Als tegenstander is het moeilijk om daarop in te spelen. Het derde dubbel won met de super tie break nadat de tweede set met 6-1 kansloos was verloren. Die super tie break, die nieuw is in de voorjaarscompetitie, lijkt daarmee wel invloed te hebben op de uitslag. De ene dubbel gaat daar beter mee om dan de andere. Het vierde dubbel vond het nodig om met 5-4 en 40-0 voorsprong een set en de partij uit handen te geven. De schuldige heeft zich later uit vrije wil gemeld en geheel onnodig schuld bekend. Al met al een leuke en sportieve wedstrijd. We hebben na twee wedstrijden al bijna net zoveel punten als vorig jaar na zeven wedstrijden.

Paul.

1 gedachte over “Verslag zaterdag 5 herendubbel”

  1. Leuk geschreven Paul,
    Zaterdag zijn we er weer om jullie nog meer punten binnen te zien halen!

Reacties zijn gesloten.