In Memoriam Lammie Heeling

Donderdag 28 december kregen we bericht dat Lammie, de vrouw van Gradus Heeling onze voorzitter van de kantinecommissie, in de nacht van woensdag op donderdag is overleden. Zij was al enige tijd ziek en toch kwam dit bericht voor velen nog zeer onverwachts.
Lammie was vanaf 2003 lid van de tennisclub. Een actief lid dat we zeker minimaal twee keer in de week op de tennisbaan in actie konden zien. Zij had als vrouw een zeer harde opslag. Als een man zeiden we wel eens tegen elkaar.
Zij was degene die met andere dames er voor zorgde dat er het gehele jaar op de tafels en vensterbanken bloemstukjes en andere attributen stonden.
Aangepast aan een thema, de feestdagen of de jaargetijden. Waardoor het geheel een gezellige indruk maakte. Daar hield ze van.
Een paar maand terug heb ik met haar een paar kopjes koffie gedronken. Het was op een tossavond en zij zat op het terras naar het tennissen te kijken. Dat deed ze vaak. Zij was toen al een tijdje ziek en kon niet altijd meedoen. We hebben daar over gesproken en zij was nog vol goede moed. Tot een paar weken terug was ze nog op de baan te vinden voor een uurtje tennis. Uiteindelijk ging dat niet meer. De ziekte breidde zich uit en zij kon die strijd niet winnen.
Een tijd geleden zei Lammie, toen iemand die we kenden overleed, een trieste zaak voor de familie maar ze zullen verder moeten. Zo is het leven.
Ik hoop dat Gradus en zijn familie daaruit de kracht halen om geleidelijk aan hun leven weer op te pakken.

Wij zijn haar dankbaar voor de inzet voor de club.
Jan Kuiper, voorzitter.
29-12- 2017

P.S. Er is besloten de Nieuwjaarsvisite, die voor 6 januari 2017 stond gepland, te laten vervallen.