(On)bespeelbaarheid banen

sneeuwInformatie op andere plaatsen (facebook, omniwebsite, e.d.) is altijd ondergeschikt (en wellicht minder actueel) aan informatie op deze pagina.

De banen zijn in principe het hele jaar door bespeelbaar. Echter de banen zijn niet bespeelbaar bij opdooi (het smelten van water ná vorst), ijzel of sneeuw.

Bespeling kan dan beschadigingen veroorzaken. Er ontstaan dan oneffenheden (kuilen en deuken) in de toplaag en de fundering. Als de vorst uit de grond is zijn de banen weer bruikbaar. Dat is vaak enkele dagen ná de vorst, afhankelijk van de weersomstandigheden. Sneeuw mag niet weggeschoven worden omdat de toplaag beschadigd kan worden en een ongelijke verdeling van de toplaag tot gevolg kan hebben.

Dus NIET op de tennisbanen komen als:

  • SNEEUW OP DE BAAN LIGT
  • DOOIWATER OP DE BAAN STAAT
  • PLASSEN IVM HEVIGE REGENVAL OP DE BAAN  LIGGEN
  • IJZEL OP DE BAAN LIGT

Vriest het alleen maar en blijven bovengenoemde verschijnselen uit, dan kan men natuurlijk gewoon de baan op. De kans bestaat wel dat de toplaag gladder aanvoelt dan normaal, wat eerder zal leiden tot blessures.

Indien de banen niet bespeelbaar zijn, zal dit z.s.m. op de website vermeld worden. Uiteraard doen we ook het dringende verzoek op het gezonde verstand van onze leden: Ga alleen de baan op, wanneer de weersomstandigheden en de baan het toelaat.

1 gedachte over “(On)bespeelbaarheid banen”

Reacties zijn gesloten.